بررسی آزمون ظرفیت انجماد در وسایل برودتی خانگی
متن کامل " آزمون ظرفیت انجماد در ویرایش جدید ISIRI 13700" ( همایش اداره کل استاندارد استان تهران 24 بهمن ماه 1391 )
در این نوشته سعی شده است تا به زبانی ساده و تا حد ممکن باویژگیهای یک هود استاندارد آشنا شویم. عملکرد اصلی هودها ، مکش بو دود و بخاری است که در هنگام آشپزی متصاعد می شود.بعبارت دیگر عملکرد مناسب یک هود منجر به جذب گازها رطوبت و چربی معلق در هوا شده و میزان رطوبت محیط را در حد مناسبی ثابت نگه میدارد. همچنین توجه داشته باشید که عدم نصب هود یا هواکش در آشپزخانه،سبب بالا رفتن رطوبت محیط شده و شرایط مناسبی را برای رشد میکروبها، قارچها و کپکها فراهم آورده و درنهایت سلامت اعضای خانواده را به خطر میاندازد.
دسته بندی هودها:
هودهای موجود در بازار به 2 دسته کلی تقسیم می شوند. هودهای مجهز به سیستم تصفیه هوا و هودهای دارای خروجی هوا.
هودهای سری اول، گرد و غبار و بو را به مکش کرده، ذرات معلق را تا حد ممکن از هوا گرفته و سپس هوای تصفیه شده را به داخل آشپزخانه باز میگردانند.
هودهای دارای خروجی هوا به یک کانال متصل شدهاند که گرد و غبار، چربی و بوهای نامطبوع از طریق آن به بیرون از اشپزخانه فرستاده میشود. این هودها به دو شکل هودهای کتابی و شومینهای ساخته می شوند.
ویژگیهای ظاهری و قابل تشخیص یک هود استاندارد:
هرچند بررسی تمامی فاکتورهای کیفی یک هود مطابق با استانداردهای مربوطه ،بعلت نیاز به تجهیزات و تخصص لازم برای خریدار ممکن نیست .اما در اینجا به چند نکته که با بازرسی چشمی وسیله قابل بررسی است ، اشاره می کنیم.
1- بطور کلی ارائه مشخصات فنی کامل و دقیق در پلاک مشخصات ، دفترچه راهنما و یا سایر مدارک همراه با محصول ، جزو اولین نشانه های اعتبار یک وسیله محسوب می گردد. پلاک مشخصات یک هود استاندارد که معمولاً پس از برداشتن فیلترها قابل مشاهده می باشند ، می بایست حداقل شامل موارد زیر باشد:
2- درصورتیکه که هود به لامپهای روشنایی قابل تعویض مجهز باشد ، باید در نزدیکی یا روی سرپیچ، توان لامپ قابل تعویض ذکرشود.
3- دفترچه راهنمای ارائه شدن همراه هود باید شامل کلیه نکات ایمنی و هشدارهایی باشدکه در استاندارد ملی 31-2-1562 آمده است. خلاصه از این نکات به شرح زیر میباشد:
- جزئیات مربوط به روش و دفعات نظافت هود
- ذکر این نکته که اگر نظافت طبق دستورالعمل سازنده صورت نگیرد ، احتمال خطر آتش سوزی وجود دارد.
- هشدار به مصرف کننده که هیچگاه هود را در معرض شعله مستقیم قرار ندهد.
- درصورت استفاده همزمان از وسایلی مانند سرخ کنها یا اجاقهای گازی تهویه اتاق به طور مناسبی انجام شده و کانال خروجی هود نباید بادودکش سایر وسایل گازسوزی مشترک شود.
-حداقل فاصله هود تا اجاق گاز باید 65 سانتی متر باشد.
4- ازدیگرنکات مهم اینکه حتی پس از برداشتن فیلترها ، نباید هیچ بخش متحرکی از جمله پره ها ی دوار هود در دسترس قرار گیرد. البته معیار در دسترس قرار گرفتن، ابزاری با ابعاد مشخص شده در استاندارد می باشد که بسیار شبیه به دست انسان است. در شکل زیر هودی را مشاهده مینمایید که در این آزمون مردود می باشد.
5- ساختار هودها باید به گونه ای باشد که بتوان آن را بطور محکم و مطمئن به دیوار یا سایر نگهدارنده ها متصل نمود. دیوارکوب ها و وسایل مشابه آن باید از جنس فلزی باشند که امکان تغییر شکل یا لغزش را نداشته باشد.
6- نکته دیگر عدم وجود لبه های تیز و برنده ایست که ممکن است هنگام نظافت هود یا بازکردن فیلترهاموجب آسیب دیدگی مصرف کننده شود.متاسفانه استفاده از پیچهای خودکار بجای پیچ و مهره در مونتاژ قطعات هود، در نمونه هایی از تولیدات داخلی مشاهده شده است.
تهیه وتنظیم: فرهاد مقدمی
متن کامل " آزمون ظرفیت انجماد در ویرایش جدید ISIRI 13700" ( همایش اداره کل استاندارد استان تهران 24 بهمن ماه 1391 )
در این مبحث سعی شده است تا به اختصار، راهکارهایی جهت افزایش راندمان و کاهش مصرف انرژی آبگرمکن های برقی ارائه گردد. استاندارد
عيب: يخچال اصلاً كار نمي كند، ولي لامپ فلورسنت (مهتابي) داخل يخچال روشن است. علت: ترموستات خراب است. رفع عيب: در برخي مواقع